Форма входу

Пошук

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 19.10.2018, 06:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Маріупольський професійний ліцей сфери послуг
Головна | Реєстрація | Вхід
Офіціант, Бармен


Сьогодні професія офіціанта одна з самих популярних у наший країні. У будь-якій газеті обов'язково знайдуться реклама курсів з підготовки офіціантів та оголошення про відкриття відповідних вакансій. Та це і не дивно: як показала статистика - офіціант у респектабельному закладі може заробити до 700 доларів за місяць. Але щоб опинитися в елітному сладі фахівців, які обслуговує прийоми на вищому рівні, необхідно пройти жорсткий кастинг і продемонструвати себе як грамотного фахівця.

Офіціант зобов'язаний досконало володіти всіма тонкощами етикету. Кого обслуговувати у першу чергу: головного гостя-чоловіка або чарівну господиню вечора, капризне десятирічне чадо або пані похилого віку? Сервіровка столу повинна займати лічені хвилини, адже справжній профі не замислюється, з якого боку поставити пирогову тарілку, а з якого покласти ножа для риби. 
Офіціанти є сполучною ланкою між відвідувачем і рестораном: 90 відсотків всієї інформації про кухню, особливості тієї або іншої страви клієнт отримує з вуст обслуговуючого персоналу. Тому знати специфіку приготування і подачі фірмових, національних і звичайних блюд просто необхідно. 

Наш навчальний заклад допоможе Вам оволодіти мистецтвом обслуговування відвідувачів, навичками професійної підготовки бармена-офіціанта, яка є людиною, що має високий рівень загальної культури, володіє методикою і технікою обслуговування, знає і дотримується норм етикету, правил поведінки за столом.


Щорічно ми набираємо групу на базі 11 класів.


  Учні отримують стипендію. Їм зараховується профспілковий і трудовий стаж. Учні отримують диплом кваліфікованого працівника.  

Наші випускники успішно працюють на підприємствах міста і продовжують навчання у ВНЗ України. 

                   

 Навчальний процес здійснюється шляхом поєднання виробничого навчання у майстернях ліцею і виробничої практики на підприємствах. Для придбання виробничих навичок протягом першого семестру до послуг учнів сучасно обладнана бар–майстерня, де вони мають можливість закріпити теоретичні знання в приготуванні напоїв, відпрацювати прийоми підготовки сировини, приготувати закуски згідно програми під наглядом висококваліфікованих майстрів і викладачів.
  На виробничу практику у другому семестрі на підприємства міста учні виходять з багажем теоретичних знань і первинних професійних навичок, що сприяють скорішої адаптації у різних виробничих колективах.
  Виробничу практику учні проходять у ресторанах міста: "Місце зустрічі", "Акрополіс" та інших.


Крім професії офіціанта, навчальна програма передбачає освоєння спеціальності бармена.

Бармен – людина, яка організовує відпочинок відвідувачів у барі, забезпечує його чистоту, створює затишок, готує і подає напої, закуски, коктейлі. Обслуговує споживачів: пропонує, показує, реалізує готові до вживання безалкогольні, слабкоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), булочні та кондитерські вироби, страви, закуски. Готує обмежений асортимент алкогольних і безалкогольних напоїв, холодних і гарячих закусок. Складає заявки і отримує напої, кулінарну продукцію та покупні товари. Оформлює вітрини і прилавки, тримає їх в належному стані.

Від володіння професійною майстерністю барменом, його манери спілкування, високої особистої культури залежить комфортність закладу.

Бармен готує і подає напої. Навіть у невеликому барі налічується не менше двадцяти найменувань. У солідних закладах - сотні брендів. Розбиратися в них - його обов'язок.
Бармен працює і з технікою. Холодильники з різною температурою охолоджування, мийні машини, електричні міксери, шейкери, блендери та інше приладдя для приготування коктейлів. Це господарство в його розпорядженні, тому в ліцеї і на виробництві навчають ними користуватися. 


         


         


         


Наша адреса: 
87535 Україна 
Донецька обл., м. Маріуполь,
пр. Карпова, 18
Тел.: 38-22-41 ; 38-45-57; 51-83-83






Copyright MyCorp © 2018